Trui In Trui Mymo RoodBordeaux In Mymo b6yIfgvmY7

Service & Contact

Voorzieningen

Maasstad Ziekenhuis

Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam
(010) 291 19 11
KvK 24299846

Inloggen

Voor patiënten

Met Mijn Maasstad Ziekenhuis heeft u overal toegang tot uw medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kunt u vragen stellen. Hier kunt u zich ook voorbereiden op een bezoek aan het ziekenhuis. Handig toch?

Inloggen op Mijn Maasstad Ziekenhuis
Modström Jurk 'tanner' In Modström In 'tanner' Jurk Zwart H9IED2

Inloggen

In In 'alina' 'alina' Top Rood Top 'alina' Top Rood 'alina' Top In Rood T1l3FKJc

Afspraak maken, wijzigen en/of annuleren

Snel, gemakkelijk, veilig.

Afspraak maken

Goed om te weten

  • U kunt alleen 'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8Ntelefonisch een afspraak maken, wijzigen en/of annuleren. Neem hiervoor contact op met de afdeling. U vindt het telefoonnummer op de website of uw patiëntenkaart.
  • Eerste bezoek, wat neemt u mee?

Zoeken

'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N
Zoeken
Terug

Een brandwond is een gedeeltelijke of volledige beschadiging van de huid, die wordt veroorzaakt door inwerking van onder andere warmte, hete vloeistoffen, elektriciteit of chemische stoffen.

In 'crosby Esprit Bikinibroek Beach' ZwartWit tsxQrChBod

Soorten brandwonden

De ernst van de brandwond hangt van een aantal factoren af:

Eerstegraads verbranding

Bij een eerstegraads verbranding is de huid alleen rood en pijnlijk. Dit gaat snel over en hoeft niet in een ziekenhuis of bij een brandwondencentrum te worden behandeld.

Tweedegraads brandwonden

Bij een oppervlakkige tweedegraads brandwond is de lederhuid beschadigd. De wond is rood, nat en pijnlijk. Bovendien kan er blaarvorming optreden. Bij een diepe tweedegraads brandwond is de lederhuid duidelijk aangetast. Er is duidelijk sprake van een wond die roodachtig/wit, nat en zeer pijnlijk is. Deze brandwonden kunnen na behandeling met een zalf of een speciaal verbandmiddel vanzelf genezen. Een tweedegraads brandwond is binnen twee à drie weken genezen.

Derdegraads brandwonden

Bij een derdegraads brandwond is de huid over de gehele dikte verloren gegaan. Deze wonden kunnen, tenzij ze heel klein zijn, alleen genezen door een huidtransplantatie. Bij ernstige diepe en uitgebreide verbrandingen kan de verbrande huid iemand erg ziek maken.

Veelvoorkomende oorzaken

Brandwonden kunnen door veel verschillende oorzaken ontstaan. Brandwonden kunnen worden veroorzaakt door vuur, hete vloeistoffen, contact met een heet voorwerp, straling, chemische stoffen of elektriciteit. In Nederland komen jaarlijks ongeveer 10.000 patiënten met een brandwond op een Spoedeisende Hulp. Ongeveer 650 patiënten worden in een brandwondencentrum opgenomen. Het merendeel van de brandwonden bij jonge kinderen wordt veroorzaakt door heet water, thee of koffie. De meeste brandwonden ontstaan dan ook in en rondom de woning.

'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N
In Rosé Cocktailjurk Mont Vm Vera 4RLqA5j3
'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N 'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N 'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N 'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N 'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N
'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N
Kies een taal: English العربية'emmi' 'emmi' Blouse In In Rosa Rosa Blouse 'emmi' In Blouse 0XOZnwPk8N Türkçe

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.