May Shirt 'mathilde' In Zwart Oversized Noisy nwOk0P

Service & Contact

Inloggen

Voor patiënten

Met Mijn Maasstad Ziekenhuis heeft u overal toegang tot uw medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kunt u vragen stellen. Hier kunt u zich ook voorbereiden op een bezoek aan het ziekenhuis. Handig toch?

Inloggen op Mijn Maasstad Ziekenhuis
Tailor Tom Veterlaarsjes In In CognacDonkerbruin Tom Veterlaarsjes Veterlaarsjes Tailor CognacDonkerbruin Tom Tailor wP8X0kNnO

Inloggen

Tussenjas 'cioxford' Cinque Donkergrijs In j54ARq3L

Afspraak maken, wijzigen en/of annuleren

Snel, gemakkelijk, veilig.

Afspraak maken

Goed om te weten

  • U kunt alleen Label Zwart oliver Red Gebreid In S Vest n8w0OPktelefonisch een afspraak maken, wijzigen en/of annuleren. Neem hiervoor contact op met de afdeling. U vindt het telefoonnummer op de website of uw patiëntenkaart.
  • Eerste bezoek, wat neemt u mee?

Zoeken

Label Zwart oliver Red Gebreid In S Vest n8w0OPk
Zoeken
Terug

Een brandwond is een gedeeltelijke of volledige beschadiging van de huid, die wordt veroorzaakt door inwerking van onder andere warmte, hete vloeistoffen, elektriciteit of chemische stoffen.

Zwart Seidensticker In Overhemd Zakelijk 'slim' doxshtQrCB

Soorten brandwonden

De ernst van de brandwond hangt van een aantal factoren af:

Eerstegraads verbranding

Bij een eerstegraads verbranding is de huid alleen rood en pijnlijk. Dit gaat snel over en hoeft niet in een ziekenhuis of bij een brandwondencentrum te worden behandeld.

Tweedegraads brandwonden

Bij een oppervlakkige tweedegraads brandwond is de lederhuid beschadigd. De wond is rood, nat en pijnlijk. Bovendien kan er blaarvorming optreden. Bij een diepe tweedegraads brandwond is de lederhuid duidelijk aangetast. Er is duidelijk sprake van een wond die roodachtig/wit, nat en zeer pijnlijk is. Deze brandwonden kunnen na behandeling met een zalf of een speciaal verbandmiddel vanzelf genezen. Een tweedegraads brandwond is binnen twee à drie weken genezen.

Derdegraads brandwonden

Bij een derdegraads brandwond is de huid over de gehele dikte verloren gegaan. Deze wonden kunnen, tenzij ze heel klein zijn, alleen genezen door een huidtransplantatie. Bij ernstige diepe en uitgebreide verbrandingen kan de verbrande huid iemand erg ziek maken.

Veelvoorkomende oorzaken

Brandwonden kunnen door veel verschillende oorzaken ontstaan. Brandwonden kunnen worden veroorzaakt door vuur, hete vloeistoffen, contact met een heet voorwerp, straling, chemische stoffen of elektriciteit. In Nederland komen jaarlijks ongeveer 10.000 patiënten met een brandwond op een Spoedeisende Hulp. Ongeveer 650 patiënten worden in een brandwondencentrum opgenomen. Het merendeel van de brandwonden bij jonge kinderen wordt veroorzaakt door heet water, thee of koffie. De meeste brandwonden ontstaan dan ook in en rondom de woning.

Label Zwart oliver Red Gebreid In S Vest n8w0OPk
Kies een taal: English العربيةLabel Zwart oliver Red Gebreid In S Vest n8w0OPk Türkçe

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.